Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Φωτογήρανση: 5 Tips Για να Προφυλαχθείτε από τον Ήλιο.



Η έκθεση στον ήλιο είναι ευεργετική για την υγεία σας, όταν όμως έχει μικρή διάρκεια. Δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά έκθεσης στις ακτίνες του ήλιου την ημέρα, είναι αρκετά για να παράγει ο οργανισμός σας βιταμίνη D, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία και επιπλέον δρα κατά της κατάθλιψης.
Ωστόσο, οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο δέρμα. Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι εκείνες που ευθύνονται για τη φωτογήρανση. Το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ και οι ώμοι είναι οι περιοχές που είναι περισσότερο εκτεθειμένες και ευάλωτες στη ηλιακή ακτινοβολία.
Ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα, ευρυαγγείες στη μύτη και τα μάγουλα, φακίδες και καφέ κηλίδες, αποχρωματισμός, ανομοιόμορφη υφή του δέρματος και έλλειψη ελαστικότητας, είναι κάποια από τα σημάδια φωτογήρανσης.

Για την επανόρθωση των ζημιών της ακτινοβολίας στο δέρμα σας, υπάρχουν αρκετές κρέμες στο εμπόριο οι οποίες, παρά τα όσα υπόσχονται, δεν μπορούν να επανανορθώσουν τις βλάβες στην επιδερμίδα σας. Καλό είναι όμως να χρησιμοποιείτε μία ενυδατική και μία αντιηλιακή κρέμα για πρόληψη. Για την επανόρθωση μετά το καλοκαίρι, μπορεί ο γιατρός σας να σας συστήσει χημικό peelingθεραπείες με laser ή μεσοθεραπεία. Σας συνιστούμε επίσης να είστε πολύ προσεκτικοί με τα ινστιτούτα αισθητικής, τα οποία, παρά τις υπηρεσίες που διαφημίζουν, δεν περιλαμβάνουν ειδική ιατρική κάλυψη.

Πάνω απ’ όλα να θυμάστε: για να δείχνει όμορφο το πρόσωπό σας, πρέπει να είναι υγιές. Οι ζημιές από την ακτινοβολία του ήλιου, δεν πρέπει να σας απασχολούν μόνο αισθητικά γιατί κάποιες από αυτές αποτελούν προκαρκινικές καταστάσεις . Ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία σας πρέπει να σας προβληματίσει και να μην το παίρνετε αψήφιστα.
Μη διστάσετε λοιπόν να επικοινωνήσετε με τον ιατρό και να ζητήσετε τη συμβουλή του μόλις δείτε κάποιο από τα σημάδια που περιγράψαμε παραπάνω.

Μερικά tips για να προστατέψετε το δέρμα σας:

# 1 Αποφύγετε τον ήλιο το μεσημέρι μεταξύ των ωρών 10 π.μ. και 4 μ.μ., όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές.

# 2 Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας επαναλαμβανόμενα. Παραδείγματος χάρη, όταν ο δείκτης προστασίας του αντιηλιακού είναι 30, σημαίνει πως παρέχει προστασία για 30’ και θα πρέπει να το ανανεώνετε κάθε τόσο.

# 3 Χρησιμοποιήστε καπέλα, ομπρέλες και γενικά προτιμήστε την σκιά από την άμεση έκθεση στον ήλιο.

#4 Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και το solarium. Εκτός από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και την επιτάχυνση της φωτογήρανσης, οι δραστηριότητες αυτές είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος.

#5 Χρησιμοποιείτε προστασία του δέρματος ακόμα και σε συννεφιασμένες ημέρες, επειδή οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου εξακολουθούν να διαπερνούν την ατμόσφαιρα.
Τα 3 «Π» της Πλαστικής Χειρουργικής

Κάποτε τα ινστιτούτα αισθητικής περιορίζονταν σε υπηρεσίες. Σήμερα τα σαλόνια ομορφιάς προσφέρουν όλα τα είδη περιποιήσεων ομορφιάς όπως ενέσιμα και επεμβατικές διαδικασίες. Οι τιμές μπορεί να είναι πολύ χαμηλές, αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά.

Γιατί είναι υψίστης σημασίας να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες;
το περασμένο έτος ήρθαν στην επιφάνεια δραματικές περιπτώσεις σχετικά με τη χρήση ενέσιμων καλλυντικών που διεξήχθησαν σε πολλές γυναίκες.

Όταν ρωτούν τον πλαστικό χειρουργό Πέτρο Σαράκη ερωτήσεις σχετικά με περιπτώσεις όπως αυτές, συμβουλεύει τους ασθενείς για τους 3 Πυλώνες των πλαστικών επεμβάσεων:
   1. Ποιο προϊόν θα χρησιμοποιηθεί;
   2. Ποιος πλαστικός χειρουργός θα διεξάγει τη θεραπεία ή την επέμβαση;
   3. Που θα πραγματοποιηθεί η εκάστοτε διαδικασία;


1. Το Προϊόν:  Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι εγκεκριμένο και προορίζεται για τη συγκεκριμένη περιοχή που υπόκειται σε θεραπεία ή επέμβαση. Ο Πέτρος Σαράκης χρησιμοποιεί πάντα τα καλύτερα προϊόντα ώστε να είστε απόλυτα ασφαλείς και το αποτέλεσμα να είναι εγγυημένα άριστο.

2. Ο Πλαστικός Χειρουργός: Βάσει ποιών κριτηρίων θα επιλέξετε τον πλαστικό χειρουργό; Πρέπει να θυμάστε εκ των προτέρων ότι πρώτο και κυριότερο κριτήριο δεν πρέπει να είναι το χαμηλό κόστος. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για την υγεία και την ασφάλειά σας. Ο Πέτρος Σαράκης έχει ένα μακρύ ιστορικό επεμβάσεων και συνεχούς εκπαίδευσης. Συνεργάζεται με ιδιωτικά θεραπευτήρια στην Ελβετία, την Γερμανία και αλλού για να φέρνει στην Ελλάδα επιστημονικές τεχνικές αιχμής.

3. Πού θα πραγματοποιηθεί η θεραπεία; Για την ασφάλειά σας, σας συμβουλεύουμε να μην υποβάλλεστε σε ενέσιμες θεραπείες σε μη πιστοποιημένες κλινικές. Οι θεραπείες αυτές είναι αποκλειστικά ιατρικές διαδικασίες και πρέπει να εκτελούνται μόνο σε ιατρεία και κλινικές. Η Κλινικές του Πέτρου Σαράκη πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και καλής λειτουργίας.Περιλαμβάνουν χώρους υποδοχής και αναμονής, διπλές εισόδους, υπόγεια πάρκινγκ και κάθε άλλη ευκολία για γρήγορη πρόσβαση, διακριτικότητα και ευχάριστη παραμονή. Η μελέτη του χώρου έγινε με σκοπό να εξασφαλίζει αφενός καλή λειτουργικότητα, αφετέρου να δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι είναι μοναδικός χρήστης την δεδομένη στιγμή. Το χειρουργείο που βρίσκεται μέσα στην Κλινική είναι εξοπλισμένο με τον τελειότερο εξοπλισμό, ώστε να παρέχεται η μέγιστη ασφάλεια κατά την διάρκεια των επεμβάσεων.


Κλείστε ραντεβού για να δείτε από κοντά τον χώρο της κλινικής και να συζητήσετε με τον ιατρό για τις θεραπείες που σας ενδιαφέρουν.