Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Φθινόπωρο: Καιρός για ενυδάτωση!

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΑΘΕΙΑΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ

          Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, οι ακτίνες του ήλιου και η έκθεση στο αλμυρό νερό της θάλασσας «στεγνώνουν» την επιδερμίδα. Οι διακοπές μάς ανεβάζουν ψυχολογικά, αλλά το δέρμα μας ταλαιπωρείται, γιατί χάνει τα μόρια του νερού που είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί η φυσική του ελαστικότητα και φρεσκάδα.

          Η ενέσιμη ενυδάτωση είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε το νερό να φτάσει ακριβώς στις στιβάδες που πρέπει. Ταυτόχρονα μπορεί να συνδυαστεί με την έγχυση βιταμινών και άλλων συστατικών που χάνει ο οργανισμός μας από την υψηλή θερμοκρασία και την φωτογήρανση.

          Η θεραπεία βασίζεται στο υαλουρονικό οξύ, έναν υδρόφιλο πολυσακχαρίτη, που υπάρχει και στο δέρμα μας. Οι μικροενέσεις γίνονται σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ, αφού εφαρμοσθεί μια αναισθητική κρέμα. Σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του δέρματος και σε συγκεκριμένο βάθος ο γιατρός εισάγει μια μικρή ποσότητα υαλουρονικού οξέος, το οποίο έχει την ιδιότητα να προσελκύει μόρια νερού και έτσι επιτυγχάνεται η επιθυμητή ενυδάτωση.

          Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται είναι ειδικού μοριακού βάρους για τον συγκεκριμένο σκοπό και κυκλοφορεί κυρίως με την μορφή δύο αξιόπιστων σκευασμάτων. Το Restylane Vital και το Teosyal Meso, είναι εγκεκριμένα υαλουρονικά οξέα για ενυδάτωση του προσώπου και των χεριών. Η διαφορά τους είναι ότι το πρώτο γίνεται κάθε μήνα για 4 μήνες, ενώ το δεύτερο μία φορά την εβδομάδα για 4 εβδομάδες. Και τα δύο δίνουν στο δέρμα φωτεινή, υγιή και νεανική εμφάνιση, ενώ γεμίζουν και τις πολύ λεπτές ρυτίδες και το αδυνατισμένο δέρμα των χεριών. Μετά την εφαρμογή δεν υπάρχουν σημάδια και τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται ήδη από την πρώτη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου